Preventie tips

Inbraak voorkomen

Om uw woning te beschermen tegen een inbraak is heel belangrijk, u wilt tenslotte niet dat inbrekers gemakkelijk bij u binnen kunnen komen. Voor het beschermen van uw huis, kunt u wel wat tips gebruiken. Deze tips bestaan uit de keuze voor uw hang- en sluitwerk, de omgeving en wat u kunt doen als u niet thuis bent. Er zijn genoeg handelingen die uw inbraakpreventie ten goede komen. Zo houdt u de inbrekers gemakkelijk buiten de deur.

Keuze voor uw hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel van uw woning, wat ervoor zorgt dat u de deur of het raam goed kunt afsluiten. Het deurbeslag en uw sloten biedt preventie tegen een inbraak. Dit is een belangrijke basis bij de inbraakpreventie van uw huis. Een dief kan nu niet door uw voor- of achterdeur wandelen om uw spullen mee te nemen. Maar het is belangrijk dat uw hang- en sluitwerk van goede kwaliteit zijn. Sloten en beslag zijn in de meeste gevallen voorzien van een keurmerk, het SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het slot en het beslag uitvoerig is getest op inbraakpreventie. Dit keurmerk kent meerdere klassen, dit wordt aangeduid doormiddel van sterren. Deze sterren lopen op tot drie sterren. Het slot is dan extra sterk en houd een inbreker het beste buiten de deur.

Omgeving

De omgeving is een belangrijk onderdeel als het gaat om inbraakpreventie. Hebt u veel struiken en planten rondom uw deur, dan draagt dat niet bij aan een goede preventie. Een inbreker staat namelijk verdekt tussen alle stuiken en bomen. Het is belangrijk dat uw voor- en achterdeur goed zichtbaar is voor uw omgeving, zo kunnen zij ook een oogje in het zeil houden voor als u er niet bent. Wilt u het groen rondom uw deuren behouden, dan is het aan te raden om andere vormen van preventie te gebruiken. U zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor camerabeveiliging of een alarmsysteem. Mocht er toch een ongenodigde gast binnen komen, dan staat deze op video, of er gaat een alarm bij de alarmcentrale af. Tevens zal een ongenodigde gast schrikken van beveiligingscamera’s en zal snel doorlopen naar een ander slachtoffer.

Wat te doen als u niet thuis bent?

U kunt voor een mogelijke inbraak niet thuis blijven, vooral nu de zomervakantie voor de deur staat. Om u met een gerust hart de deur uit te laten gaan zijn hier een aantal handige tips om de kans op een inbraak te verkleinen. Het moet namelijk lijken alsof u thuis bent, dit kunt u gemakkelijk bereiken door constant een lampje te laten branden. Veel mensen doen de gordijnen ook dicht, of laten deze juist open. U zou uw buren, familie of vrienden kunnen vragen om af en toe langs te komen om de gordijnen te openen of te sluiten. Wat echter ook mogelijk is, is een tijdsschakelaar te plaatsen die automatisch uw lichten aan en uit doet op bepaalde tijden. De laatste tip is een algemene tip, die iedereen zou moeten doen. Laat uw waardevolle spullen in huis niet zichtbaar liggen, berg ze altijd goed op. Ziet een inbreker dat er wat te halen valt, zal hij ongetwijfeld een poging wagen. Lijkt het alsof er niets te halen valt, dan zal hij verder lopen en opzoek gaan naar een andere woning waar hij waardevolle spullen ziet liggen.

Contactformulier

    Omschrijving opdracht (*)

     

    Adviesgesprek aanvragen

    Soms ziet u zelf niet meer wat u kunt verbeteren aan uw huis om de inbraakpreventie te verbeteren. Door een adviesgesprek aan te gaan met een specialist, ziet u waar de preventie nog beter kan. Er zal namelijk gevraagd worden waar de mogelijkheden liggen en er zal ook een passende oplossing besproken worden met u. Vraag voor een betere veiligheid van uw waardevolle spullen een gratis adviesgesprek met een expert aan. Zij weten alles van het beveiligen van woningen en kunnen u uitstekend van dienst zijn.